### The Senate BUSINESS OF COMMITTEES

This document is issued as a guide to Senators

Business listed is subject to change

It should be noted that times allocated for the consideration of outcomes, items and agencies within portfolios are indicative only.

Senators, staff and departments should liaise with secretariats on the progress of portfolios during the estimates process.

### SENATE ECONOMICS LEGISLATION COMMITTEE

**Public Hearings: BUDGET ESTIMATES FOR 2017-18** 

Monday, 29 May to Thursday, 1 June 2017 and if required Friday, 2 June 2017

Committee Room 2R1 Parliament House Canberra ACT

To be televised on Channel 109/Radio 98.3 http://www.aph.gov.au/News\_and\_Events/Watch\_Parliament

#### **AGENDA**

#### **MONDAY, 29 MAY 2017**

	Treasury Portfolio
9.00am–10.45am 1 hour 45 mins	Department of the Treasury–Macroeconomic Group (with Corporate Group)†
†Treasury has one outcome and six main groups.	Outcome 1: Informed decisions on the development and implementation of policies to improve the wellbeing of the Australian people, including by achieving strong, sustainable economic growth, through the provision of advice to government and the efficient administration of federal financial relations.†  (The Secretary of the Treasury appears with the Macroeconomic Group.)

10.45am-11.00am	Morning tea break		
11.00am-12.30pm	Department of the Treasury-Macroeconomic Group (with		
1 hour 30 mins	Corporate Group) (continued)		
	* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *		
12.30pm-1.30pm	Lunch break		
1.30pm-4.00pm	Department of the Treasury-Fiscal Group		
2hours 30 mins			
4.00pm-4.15pm	Afternoon break		
4.15pm-6.30pm	Department of the Treasury–Fiscal Group (continued)		
2 hours 15 mins		- · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	
6.30pm-7.30pm	Dinner break	Dinner break	
7.30pm-8.45pm	Department of the Treasury – Structural Reform Group		
1 hour 15 mins			
8.45pm-9.00pm	Evening break		
9.00pm-10.00pm	Australian Small Business and Family Enterprise Ombudsman		
1 hour	(ASBFEO)		
10.00pm	Adjournment		
Proposed breaks	Morning tea	10.45am – 11.00am	
	Lunch	12.30pm – 1.30pm	
	Afternoon tea	4.00pm – 4.15pm	
	Dinner	6.30pm – 7.30pm	
	Tea Break	8.45pm – 9.00pm	

# **TUESDAY, 30 MAY 2017**

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio (continuo	ed)	
9.00am-11.00am	Department of the Treasury-Revenue Group		
2 hours	Australian Taxation Office (ATO)	_	
Revenue Group, ACNC and ATO appearing in same session.	Australian Charities and Not-for-profits Commission (ACNC)*		
Session to commence with the ACNC.			
11.00am–11.15am	Morning tea break		
11.15am-12.15pm	Department of the Treasury-Revenue Group (continued)		
1 hour	Australian Taxation Office (ATO)		
	Australian Charities and Not-for-pro	ofits Commission (ACNC)*	
12.15pm-1.15pm	Lunch break		
1.15pm–1.45pm 30 mins	Inspector General of Taxation (IGT)*		
<b>1.45pm–4.45pm</b> 3 hours	Department of the Treasury–Markets Group (Foreign Investment Review Board appearing with the Markets Group)		
4.45pm-5.00pm	Afternoon break		
<b>5.00pm–7.30pm</b> 2 hours 30 mins	Australian Prudential Regulation Authority (APRA)*		
7.30pm-8.30pm	Dinner break		
8.30pm–9.45pm 1 hour 15 mins	Australian Competition and Consumer Commission (ACCC)* with the Australian Energy Regulator (AER)*		
<b>9.45pm–10.15pm</b> <i>30 mins</i>	Australian Office of Financial Management (AOFM)		
10.15pm	Adjournment		
Dropogod brooks	Marning too	11 00cm 11 15cm	
Proposed breaks	Morning tea  Lunch	11.00am – 11.15am 12.15pm – 1.15pm	
	Afternoon tea	12.13pm – 1.13pm 4.45pm – 5.00pm	
	Dinner	7.30pm – 8.30pm	
	Dimici	7.50pm 0.50pm	

### WEDNESDAY, 31 MAY 2017

*Interstate agencies/programs	Treasury Portfolio (continued)		
9.00am–10.45am 1 hour 45 mins	Australian Securities and Investments Commission (ASIC)* (continued)		
10.45am–11.00am	Morning tea break		
11.00am–11.45am 45 mins	Australian Securities and Investments Commission (ASIC)*		
11.45am–12.45pm 1 hour	Productivity Commission (PC)*		
12.45pm-1.45pm	Lunch break		
<b>1.45pm–2.15pm</b> 30 mins	Superannuation Complaints Tribunal*		
<b>2.15pm–3.15pm</b> <i>1 hour</i>	Commonwealth Grants Commission (CGC)		
<b>3.15pm–4.15pm</b> <i>1 hour</i>	Australian Bureau of Statistics (ABS)		
4.15pm-4.30pm	Afternoon tea break		
*Interstate agencies/programs	<b>Industry and Science Portfo</b>	Industry and Science Portfolio	
<b>4.30pm–5.15pm</b> <i>45 mins</i>	Anti-Dumping Commission		
<b>5.15pm–6.15pm</b> <i>1 hour</i>	Australian Nuclear Science and Technology Organisation (ANSTO)*		
6.15pm-7.15pm	Dinner break	Dinner break	
<b>7.15pm–7.45pm</b> <i>30 mins</i>	Office of Innovation and Science Australia		
7.45pm-8.15pm	IP Australia		
8.15pm-9.15pm	Australian Institute of Marine Science (AIMS)*		
9.15pm	Adjournment		
Proposed breaks	Morning tea	10.45am – 11.00am	
	Lunch	12.45pm – 1.45pm	
	Afternoon tea	4.15pm – 4.30pm	
	Dinner	6.15pm – 7.15pm	

# THURSDAY, 1 JUNE 2017

*Interstate		D (6.1)			
agencies/programs	Industry and Science Portfolio (continued)				
9.00am-10.30am	Commonwealth Science and	d Industrial Research Organisation			
1 hour 30 mins	(CSIRO)				
	(CELLO)				
10.30am–10.45am	Morning tea break				
10.45am-11.45am	Office of the Chief Scientist				
1 hour					
11.45am-12.30pm	Department of Industry and Science†				
45 mins					
†The Department of	Outcome 1: Enabling gre	owth and productivity for globally			
Industry and Science's	competitive industries	through supporting science and			
outcome and programmes	commercialisation, growing	g business investment and improving			
structure comprises one outcome and three	business capability and stre				
programmes.	_	Cross-portfolio/ Programme 3			
programmics.	Sub-programme 3.1:Streamlining regulation				
10 20 1 20	<b>Sub-programme 3.2: Building a high performance organisation</b>				
12.30pm-1.30pm	Lunch break				
1.30pm-2.45pm		Cross-portfolio/ Programme 3			
1 hour 15 mins	(continued)				
2.45pm-4.45pm	Department of Industry—F				
2 hours		Science awareness, infrastructure and			
	international engagem				
	Sub-programme 1.2: commercialisation	Business research, development and			
4.45pm–5.00pm	Afternoon tea break				
5.00pm-7.00pm	Department of Industry—F	Programme ? (continued )			
2 hours		Competitive marketplace			
		Business and market development			
	<ul><li>Sub-programme 2.3: I</li></ul>				
	Department of Industry—P				
	Sub-programme 2.4: 1				
	<b>1</b> U	: Northern Australia Development			
	(including the Office of Northern Australia and the Northern				
	Australia Infrastructure	e Facility)			
7.00	D: I				
7.00pm-8.00pm	Dinner break	Cofety Environmental Management			
<b>8.00pm–9.00pm</b> <i>1 hour</i>		m Safety Environmental Management			
1 11011	Authority (NOPSEMA)*				
0.00nm	Adjournment				
9.00pm	Adjournment				
Proposed breaks	Morning tea	10.30am – 10.45am			
1 Tupuseu Di cans	Lunch	12.30pm – 1.30pm			
	Afternoon tea	4.45pm – 5.00pm			
	Dinner	7.00pm – 8.00pm			
	2	, , , o o p m			
Committee Chair: Senator Jane Hume					
	Committee Secretary: Mr Mark Fitt				
Committee 20010mig. The Hamilt In					

Contact: Ms Sarah Batts (02) 6277 3532

Email: economics.sen@aph.gov.au

Committee Room: 2R1 Tel: (02) 6277 2272 Fax: (02) 6277 8413

Waiting Room: 2R2 Tel: (02) 6277 2270 Fax: (02) 6277 2367